En arbeidsdag kan være full av stress, møter, deadlines og utfordringer. Da er det ekstra viktig å finne roen i lunsjpausen. Lunsjen gir oss ny energi til å ta videre fatt på arbeid, men den påvirker også trivsel, helse og arbeidsmiljø.
I en tid hvor ultraprosessert mat er i vinden er hjemmelaget lunsj en sterk kontrast. Hjemmelaget mat handler om ekte råvarer, god smak og helse – både din og planetens. Vi i Løvetann Kantine er stolte av at all vår kantinemat lages helt fra bunnen av.

Hva kjennetegner en hjemmelaget lunsj?
En ekte hjemmelaget lunsj handler om mer enn bare å lage maten fra bunnen av. Det handler om å ta seg god tid, og lage maten grundig. Vi lar oss inspirere av mattradisjoner fra hele verden, samtidig som vi tilpasser oss lokale ingredienser og råvarer. For oss i Løvetann handler å lage maten fra bunnen om:
-
- Råvarer av høy kvalitet
-
- Sesongbaserte ingredienser
-
- Lokale leverandører
-
- Variasjon og smak
-
- Hensyn til preferanser og allergier
Resultatet gir en lunsj som ikke bare er sunn og mettende, men også personlig. Vår mat er mer enn «standard kantinemat».
Derfor er hjemmelaget lunsj en vinner for arbeidsplassen
I Oslo er det nå flere bedrifter som velger hjemmelaget kantinemat. Det kan gi fordeler som:
-
- Bedre trivsel – Lunsjen blir et naturlig samlingspunkt hvor alle inkluderes samtidig som den skaper sosiale og hyggelige pauser. Ansatte føler seg sett og verdsatt av arbeidsgiver, som ønsker å prioritere deres velvære.
-
- Bedre helse – Vår kantinemat inneholder ingen kunstige tilsetningsstoffer, samtidig som den gir mye næring. Dette resulterer i bedre helse hos de ansatte, som kan være med på å redusere sykefravær.
-
- Mindre miljøavtrykk – Ved å velge kortreiste og sesongbaserte råvarer reduseres det totale klimaavtrykket. Vi følger årstidene og reduserer utslipp fra langdistansetransport.
-
- Økt produktivitet – God ernæring henger tett sammen med prestasjon og konsentrasjon. Det gir en mer stabil energi gjennom arbeidsdagen, slik at de ansatte fokuserer bedre og jobber mer effektivt.
Les mer om hvorfor en kantineordning kan lønne seg for deg og dine ansatte, her!
Hjemmelaget lunsj for alle
Vi i Løvetann mener at alle skal kunne glede seg til lunsjen, uavhengig av allergier, preferanser eller kosthold. Derfor lager vi et bredt utvalg av gode retter som passer til alle. Vi tilbyr blant annet:
-
- Vegetar og veganske alternativer
-
- Gluten- og laktosefrie retter
-
- Allergivennlige løsninger og retter etter preferanser
Vi ønsker å skape en inkluderende matopplevelse hvor alle finner noe de liker. Vi skreddersyr menyen etter preferansene og behovene til din arbeidsplass.
Økonomiske fordeler ved hjemmelaget lunsj
Hjemmelaget lunsj kan også være en god økonomisk investering for bedriften. Ved å lage maten selv fra bunnen med ferske råvarer reduserer vi kostnader knyttet til ferdigprodukter, samtidig som vi planlegger innkjøp og matporsjonene mer effektivt. I tillegg sørger hjemmelaget mat for mindre matsvinn, som gir god besparelse over tid. Ansatte som har tilgang på mettende og næringsrik lunsj, har heller ikke det samme behovet for hyppige kaffepauser eller spontankjøp både før, under og etter arbeidsdagen, som kan bidra til bedre effektivitet og økonomi hos de ansatte.
Gjør en investering i dine ansatte
Når du velger hjemmelaget lunsj fra oss, viser du at du ønsker det beste for dine ansatte. Lunsjen skaper et felleskap og en kultur der ansatte føler seg både sett og verdsatt. Å satse på hjemmelaget lunsj fra vår kantine er et strategisk valg for bedrifter som ønsker et godt arbeidsmiljø.
Ved å sørge for at dine ansatte får næringsrik og sunn lunsj, viser du som arbeidsgiver at trivsel og helse står høyt på listen over ting du velger å prioritere på arbeidsplassen. Ikke bare skaper dette god stemning rundt lunsjbordet, det styrker også arbeidsplassen som helhet.
Ønsker du hjemmelaget lunsj til din bedrift?
Vi tilbyr en kantineløsning som gir en smartere, sunnere og mer smakfull hverdag for deg og dine ansatte.