To smilende medarbeidere i en Løvetann kantine. Foto: Montage AS
Derfor bør du ha kantine på arbeidsplassen

Mange små- og mellomstore bedrifter kan nyte godt av å ha et kantinetilbud på arbeidsplassen. Her er fem gode grunner til hvorfor en kantine vil lønne seg for deg og dine ansatte.

Fem gode grunner til å ha kantine på arbeidsplassen

  1. En kantine skaper en mer sosial arbeidsplass:
    Bedriftens kantine vil være et naturlig møtepunkt for alle de ansatte hvor man kan spise og snakke sammen. Et godt sosialt miljø vil bidra til bedre teambuilding, bedre mental helse, og bedre arbeidsmiljø.
  2. En kantine kan gi de ansatte bedre helse og velvære:
    Ved å ha en kantine som lager sunn, variert og balansert mat som smaker godt, bidrar du til å øke de ansatte sin helse. Det igjen kan gi redusert sykefravær og økt trivsel.
  3. En kantine kan øke produktiviteten til de ansatte:
    Vi vet alle at rundt lunsjtider så synker ofte energinivået hos de fleste. Da er det det på tide med påfyll, og den beste energien får man av et sunt og balansert måltid. Dette vil bidra til prestasjonene og produktiviteten øker. Sørg derfor for at du som leder gir dine ansatte et næringsrikt måltid som de gleder seg til og ser på som dagens høydepunkt.
  4. En kantine kan være kostnadseffektiv og praktisk:
    De fleste arbeidsplasser gir de ansatte en halvtimes pause hver dag. Det er for mange dyrebar tid hvor de ønsker å nyte, og slappe av. Derfor er essensielt for de ansatte at mat skal være lett tilgjengelig. Hvis de må bruke store deler av pausen sin på å handle mat eller forberede mat, så resulterer det i mindre tid til avslapning og nyting av maten. Det kan igjen få ringvirkninger for mange aspekter som f.eks. effektivitet, produktivitet, helse og velvære.
  5. En kantine kan øke trivselen hos de ansatte
    Hvis bedriften investerer i en god kantine som lager velsmakende og balanserte måltider, så blir lunsjpausen definitivt dagens høydepunkt for de ansatte. Dette vil øke trivselen blant de ansatte. I følge en undersøkelse viser det seg også at en fjerdedel av de som søker nye jobber mener det er viktig at bedriften har en velfungerende kantineordning.

La noen med erfaring ta seg av din kantine

Merete Anfinnsen og to av hennes ansatte

Løvetann Kantine har drevet med kantinedrift siden 1995, noe som begynner å nærme seg 30 år i bransjen. Det som skiller oss ut fra de andre er at vi er små, dedikerte og vi brenner for å lage mat som er balansert, velsmakende og sunt. Vi får mye skryt fra våre gjester. Les gjerne selv hva de sier ved å klikke her.

Ønsker din bedrift en kantineløsning som er kasseløs, enkel og tilpasset din bedrift og dine ansatte? Da vil vi gjerne snakke med deg. Klikk her for å komme til vårt kontaktskjema, og legg igjen en melding for å ta en uforpliktende prat om ditt behov for kantine.

Løvetann AS | kantine & personalrestaurant

Vårt mål er at lunsjpausen skal være dagens høydepunkt. Våre kantiner serverer sunn lunsj og hjemmelaget kantinemat med internasjonalt preg som gir inspirasjon og energi til resten av arbeidsdagen, og senker sykefraværet.

Sosialt

Kanskje du også vil like:

La oss ta en prat

Ta kontakt for en uforpliktende prat. Løvetann har driftet kantiner for bedrifter med mellom 50 til 3000 ansatte i Oslo og omegn siden 1995. Fyll ut skjemaet under eller send en e-post direkte til [email protected]

Kontakt oss
Merete Anfinnsen

Merete Anfinnsen

Daglig leder av Løvetann Kantine AS

Etter flere års erfaring fra ingeniørhøyskole, hotellhøyskole og kantinedrift, stiftet Merete Anfinnsen sitt eget selskap.

Løvetann så dagens lys i 1995, da Merete tok med seg alle sine erfaringer om hvordan ting burde gjøres og hva man skulle unngå å gjøre.

Nå er det snart 30 år siden Løvetann ble en realitet, og bedriften har i dag 20 fornøyde ansatte og i snitt under to prosent sykefravær.

Løvetann drifter cirka 15 kantiner i Oslo & omegn.