Trivsel på jobb starter med et godt arbeidsmiljø

Medarbeider og gjest som smiler til hverandre i en Løvetann Kantine

Slik kan kantine på arbeidsplassen styrke fellesskap, helse og engasjement

Et godt arbeidsmiljø handler om mer enn komfortable kontorplasser og goder. Det handler om hvordan mennesker møtes, snakker sammen og hvordan de har det sammen i løpet av en arbeidsdag. Trivsel på jobb er avgjørende for både de ansattes glede og bedriftens prestasjoner. Når de ansatte trives på arbeidsplassen, øker motivasjon, kreativitet og produktivitet. I tillegg ser man klare tall på at arbeidsplasser med økt trivsel har lavere sykefravær. Det er derfor ikke så overraskende at stadig flere virksomheter ser viktigheten av å investere i arbeidsmiljøet. Det skaper stolthet, energi og gode relasjoner.

Hvorfor er trivsel på jobb så viktig?

God trivsel på jobb skaper et grunnlag for et arbeidsmiljø der ansatte føler seg sett, verdsatt og trygge. Trivselen påvirker ikke bare de ansatte individuelt, men også organisasjonen som en helhet. Flere studier viser at ansatte som trives på jobb har større tilhørighet og engasjement, som fører til bedre kvalitet på arbeidet de gjør og større lojalitet overfor arbeidsgiver.

Trivsel handler mye om mellommenneskelige faktorer som relasjoner til kollegaer, rutiner for samarbeid og et miljø hvor man kan være seg selv. Men, små og praktiske tiltak kan også spille en stor rolle i trivselen. Et godt arbeidsmiljø, rom for pauser og fleksibilitet i arbeidshverdagen bidrar til å redusere stress og skape balanse.

Sammen bygger dette en kultur hvor de ansatte får lyst til å gjøre en god jobb, og bli værende i virksomheten.

Hva er et godt arbeidsmiljø?

Et godt arbeidsmiljø består av trygge arbeidsforhold, gode relasjoner, klare forventninger og muligheter for utvikling. I tillegg handler det også om å ha arenaer der de ansatte kan møtes og dele erfaringer, også borte fra kontorpulten.

Fellesskap er en viktig del av et godt arbeidsmiljø. I arbeidshverdagen kan det være krevende å finne muligheter for å bygge relasjoner. Derfor er det viktig med naturlige møteplasser. En kantine kan fungere nettopp som et slikt knutepunkt, med gode pauser, samtaler og uformelt samvær.

Personer som spiser lunsj
Personer som spiser lunsj

Hvordan en kantine kan bidra til et bedre arbeidsmiljø

En kantine handler om mye mer enn bare mat. Den tilbyr en mulighet til å senke skuldrene, ta en velfortjent pause og være sammen med kollegaer i et miljø som ikke har arbeidsrelatert press. Dette styrker trivsel på jobb og bidrar til å skape et inkluderende og sosialt arbeidsmiljø.

  • Fellesskap og tilhørighet – Felles måltider skaper muligheter for å bli kjent på tvers av avdelinger og stillingsnivåer. Man sitter side om side og møter andre ansatte man kanskje ikke ellers ville ha snakket med. Dette bidrar positivt til forståelse, samarbeid og fellesskapsfølelse.
  • Bedre helse og mer energi – God ernæring påvirker både fysisk og psykisk helse. Når de ansatte får tilgang til næringsrik, hjemmelaget og variert mat, vil de få mer energi og bedre konsentrasjon gjennom arbeidsdagen. Hjemmelaget mat kan bidra til et stabilt blodsukker, er bedre for fordøyelsen og gir økt velvære. Dette er faktorer som styrker produktivitet og motivasjon. Les mer om fordelene ved hjemmelaget mat på jobb, her.
  • Mindre stress i hverdagen – For mange er det å slippe å planlegge, lage og pakke lunsj hver dag være en stor lettelse. En velfungerende kantine gjør det enkelt for ansatte å prioritere sunnere valg, og gir ansatte tid til å ta en god pause i løpet av arbeidsdagen. Når dette er tatt hånd om, har ansatte bedre mentale ressurser til andre oppgaver.
  • En attraktiv arbeidsplass – Å tilby goder som kantine sender et sterkt signal til de ansatte om at arbeidsgiveren bryr seg om dem. Dette styrker både bedriftens omdømme og gjør det lettere å tiltrekke seg, og beholde gode medarbeidere.

Les mer om hvorfor du burde vurdere en kantineløsning på din arbeidsplass, her.

Kantine som driver for kultur og identitet

En kantine på arbeidsplassen kan også være med på å forme en god bedriftskultur. Når det legges vekt på kvalitet, omtanke og felles opplevelser, styrker dette relasjoner internt i bedriften. Maten kan speile bedriftens verdier og bygge identitet for både ansatte og virksomheten som en helhet.

Vil du legge til rette for bedre trivsel, arbeidsmiljø og gode måltidsopplevelser på din arbeidsplass? Ta kontakt for en hyggelig samtale!

Andre leser også om dette:

La oss ta en prat

Ring til oss

Profilbilde av Merete Anfinnsen - Daglig leder av Løvetann Kantine
Løvetann Kantine logo