3 tips til sunn lunsj på hjemmekontoret

En utfordrende tid

Den første tiden av 2021 har vist seg å bli mer utfordrende enn vi hadde sett for oss. Muterte virus fra ulike verdensdeler brer seg dessverre utover europa og har dratt kraftig i bremsen for de aller fleste virksomheter. Nå er det i Norge blitt påbudt med hjemmekontor for de som kan, bedrifter og kantiner er stengt, og det har vært innført de strengeste tiltakene siden forrige nedstenging i mars 2020. Vi i Løvetann synes dette er trist men naturlig nok nødvendig. Vi savner allerede å møte dere i kantiner over hele Oslo. Derimot ser vi nå lys i enden av tunnelen med stadig nye vaksiner som blir godkjent og vaksinasjonen i Norge er allerede godt i gang. Sammen skal vi klare dette og komme oss tilbake til hverdagen, forhåpentligvis i løpet av kort tid.

Inspirasjon til sunn lunsj hjemme

I mellomtiden fortsetter vi her i bloggen med månedens tips til dere som har hjemmekontor for å inspirere til sunn lunsj der hjemme, selv om dere ikke har muligheten til å besøke vår kantine. Det å finne inspirasjon og bestemme seg for hva man skal lage kan være en utfordring i seg selv, men det kan også være vanskelig å finne kombinasjonen av noe som er både sunn lunsj og raskt og enkelt. Her kommer månedens tips til nettopp dette.

Tortillalefse med kylling og avocado

Tortillalefse med avocado og kylling
Foto: Roede

En smakfull og sunn lunsj som er superenkel å tilberede. Her kan man også prøve seg frem med ingredienser og mengde så klart. Oppskriften er baser på én porsjon.

Dette trenger du:

  • 2 grove tortillalefser
  • 100 g salatkjøtt av kylling
  • Kavli magerost jalapeño
  • Halv avokado
  • 50 g isbergs- og/eller ruccuolasalat
  • 1 halv boks ananasringer
  • En kvart agurk
  • 1 vårløk
  • En halv lime

Slik gjør du:

  1. Hell av ananasjuicen og skjær opp ananasringene i terninger.
  2. Finhakk agurk og vårløk og bland dette sammen med ananasen.
  3. Skvis litt limesaft over og bland alt godt sammen.
  4. Skjør kyllingen i bittesmå biter.
  5. Skiv opp en halv avokado.
  6. Varm lefsene i ovn eller mikro i 2-3 min.
  7. Smør Kavli jalapeño utover lefsene.
  8. Legg på salat, kylling, avokado og ananasmiksen med vårløk og agurk.
  9. Brett lefsen fra bunn og kvartveis opp til midten, deretter brett inn sidene.
  10. Servér.

Bakt egg i tomatsaus

Bakt egg i tomatsaus

Tomatsaus og egg er en deilig kombinasjon og gir god smak. Også er det utrolig raskt og enkelt å lage noe ut av sammen. Oppskriften er baser på én porsjon.

Dette trenger du:

  • Ett egg
  • 2 dl tomatsaus
  • 3 stk cherrytomater
  • Kvart teskje salt
  • Kvart teskje pepper
  • 1 ss balsamicoeddik
  • Liten klype frisk timian

Slik gjør du:

  1. Finn fram en stekepanne som tåler å stå i ovnen. Gjerne en liten stekepanne. Du kan også bruke en liten ildfast form.
  2. Del opp cherrytomatene i to.
  3. Hell tomatsaus over i stekepannen eller den ildfaste formen.
  4. Fordel cherrytomatene utover.
  5. Knekk over ett egg på midten.
  6. Sett i stekeovnen på 180 °C i ca. 10 minutter.
  7. Ta ut stekepannen/formen og drypp over litt balsamicoeddik.
  8. Servér.

Gulrotsuppe med ingefær

Gulrotsuppe med ingefaer
Foto: Rema 1000

Dette er en herlig og enkel gulrotsuppe med et hint av ingefær og appelsin. Enkle råvarer som smaker godt. Legg også til litt mozzarella og et par cherrytomater. Oppskriften er basert på 1 porsjon.

Dette trenger du:

  • Ca 170gr gulrøtter
  • 0,7 ss ingefær
  • 1 chili
  • 0,5 dl appelsinjus
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • Halv mozzarella
  • 3 cherrytomater
  • Halv neve basilikum
  • 0,5 ss sosikkeolje
  • 0,3 L vann
  • Halv klype salt
  • Halv klype pepper
  • 1 fedd hvitløk

Slik gjør du:

  1. Skrell gulrøttene og skjær i tynne skiver
  2. Hakk opp hvitløk og chili og riv opp ingefær.
  3. Ha litt solsikkeolje i en kaserolle og fres gulrøtter, hvitløk, chili og ingefær i ca 3 minutter.
  4. Tilsett appelsinjus, buljongterning og vann. Dette skal småkoke i ca 15 minutter.
  5. Bruk stavmikser for å jevne ut alt på slutten. Du kan krydre litt med salt og pepper.
  6. Til slutt serveres suppen med terninger av cherrytomater, mozzarella og litt basilikum. Krydre over med litt pepper.
  7. Servér.

30 års erfaring med kantinedrift

Vi håper vi har klart å friste med noe som du ble inspirert til å prøve å lage hjemme. Løvetann har alltid vært opptatt av å servere sunn, variert og hjemmelaget mat i våre kantiner. Vi er eksperter på kantinedrift og leverer våre tjenester i hele Oslo og omegn. Maten vi serverer har et internasjonalt preg laget av våre medarbeidere som brenner for matfaget. Hvis du er beslutningstager og ønsker å komme i kontakt med oss for oppstart av ny kantine når samfunnet omsider åpner opp igjen, så tar vi gjerne en uforpliktende prat med deg om din bedrift sine behov.

Relaterte artikler:

La oss ta en prat

Ta kontakt for en uforpliktende prat. Løvetann har driftet kantiner for bedrifter med mellom 50 til 3000 ansatte i Oslo og omegn siden 1995. Fyll ut skjemaet under eller send en e-post direkte til [email protected]

Kontakt oss
Merete Anfinnsen

Merete Anfinnsen

Daglig leder av Løvetann Kantine AS

Etter flere års erfaring fra ingeniørhøyskole, hotellhøyskole og kantinedrift, stiftet Merete Anfinnsen sitt eget selskap.

Løvetann så dagens lys i 1995, da Merete tok med seg alle sine erfaringer om hvordan ting burde gjøres og hva man skulle unngå å gjøre.

Nå er det snart 30 år siden Løvetann ble en realitet, og bedriften har i dag 20 fornøyde ansatte og i snitt under to prosent sykefravær.

Løvetann drifter cirka 12 kantiner i Oslo & omegn.