Hjemmekontorets kantine

Året 2020 har vært et merkelig år hvor en pandemi har snudd hele verden på hodet. Midlertidige retningslinjer og regler har endret seg i takt med smittespredningen i samfunnet. Hjemmekontor har nærmest blitt normalen inntil videre. Det har også vært mindre behov for mange tjenester, inkludert kantine frem til situasjonen bedrer seg. Løvetann kantinedrift har bidratt i dugnaden ved å kun fakturere en tredjedel av kontraktfestet beløp til sine kunder som har måttet midlertidig stenge ned sin kantine.

Inspirasjon til sunn lunsj hjemme

Nå er heldigvis endelig den første vaksinen klar og flere er på banen! Vi satser på at året 2021 blir et mye bedre år for alle, og når ting begynner å gå sakte tilbake til normalen er vi i Løvetann parat for å levere variert og sunn lunsj til både gamle og nye kunder. I mellomtiden ønsker vi å inspirere dere som har hjemmekontor og kommer her med månedens tips til enkel og sunn lunsj som er perfekt for hjemmekontoret. Det krever lite tid å lage og smaker utrolig godt. Og hvis det blir litt ensomt siden du ikke kan sitte i en kantine med dine kollegaer, så kanskje dere kan møtes over Teams og spise lunsjen sammen virtuelt? 🙂

Alle rettene som vi presenterer er basert på 1 porsjon.

Grovbrød med avokado og egg

Dette er en klassiker, så utrolig enkelt å lage, så sunt og så godt. Sunn lunsj er enkelt. Og hvis du har ekstra god tid om morgenen kan du jo kanskje også bake ditt eget brød?

Dette trenger du:

  • 2 stk skiver av grovbrød
  • 1 stk avokado
  • 2 stk egg
  • 1 stk sitron
  • 2 ss friske urter

Slik gjør du:

  1. Kok opp en kasserolle med vann
  2. Lag et lite hull i den butte endene av eggen, f.eks. med en tegnestift og legg deretter eggene i det kokende vannet.
  3. La eggene koke 7-8 minutter – da vil det være nesten hardkokt men enkelt å skive opp.
  4. Mens eggene koker kan du dele opp avokadoen ved å skjære med en kniv rundt hele. Deretter åpner du opp avokadoen. Sett kniven inn i steinen og vri den rundt for å løsne steinen.
  5. Bruk en skje for å ta ut innholdet av avokadoen og legg det i en liten bolle.
  6. Bruk gaffel for å mose avokadoen og bland inn saften fra to sitronbåter. Bland også gjerne inn litt urter, salt og pepper.
  7. Ta ut eggene av det kokende vannet, fjern skall og skjær i skiver.
  8. Smør avokadomosen utover brødskivene med skivet egg på toppen. Legg gjerne på urter og tilsett evt mer salt og pepper ved behov.

Tortilla med kylling og lime

Nordmenn elsker det meksikanske kjøkken. Det er så fleksibelt, og meksikansk mat kommer i alle slags varianter. Tortillas kan også brukes til så mangt. Prøv denne deilige men enkle retten sammen med nystekt kylling, grønnsaker og en liten skvis lime. Legg gjerne til flere grønnsaker om du vil ha det enda mer variert.

Dette trenger du:

  • 1 stk kyllingfilét
  • 1 stk boil-in-bag ris
  • 1/2 paprika (rød eller grønn)
  • 1/2 chili
  • 1/2 rødløk eller 1/3 gul løk
  • 1 stk rømmebeger
  • 1 lime
  • 2 hvetetortillas

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen på 180 grader.
  2. Kok opp vann og ris (følg anvisningen på pakken).
  3. Skjær kyllingfileten opp i tynne strimler. Dryss over litt salt og pepper.
  4. Stek kyllingstrimlene i pannen.
  5. Varm hvetetortilla i ovnen i cirka 3-4 minutter.
  6. Legg et lag med rømme i midten av tortillaen.
  7. Skjær opp løk, paprika og chili og fordel dette utover midten av tortillaen sammen med ris.
  8. Fordel til slutt kyllingen utover før du skvise litt lime over.
  9. Brett tortillaen først et lite stykke på midten, før du bretter sammen sidene. Bon appetit!

Grønnsakssalat

En frisk og variert salat er alltid en vinner. Retten er i utgangspunktet en vegetarvariant, men legg gjerne til terninger av bacon eller skinke om ønskelig.

Dette trenger du:

  • 1 pose ferdigvasket crispisalat
  • 1 pose ferdigvasket babyspinat
  • 1 boks cherry eller perletomater
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 rød paprika
  • 1/2 agurk
  • Stenfri grønn oliven
  • Fetaost

Slik gjør du:

  1. Skyll og vaskt alle grønnsaker først.
  2. Skjær opp alle grønnsakene og bland sammen med crispisalat og en neve babyspinat.
  3. Fordel litt fetaost og stenfrie oliven utover salaten.
  4. Tilsett evt fransk dressing e.l. hvis du ønsker litt mer smak.

Løvetann – kantinedrift med over 25 års erfaring

Virket noe av dette fristende? Løvetann er opptatt av å servere sunn, variert og hjemmelaget mat i våre kantiner. Vi leverer kantinedrift i hele Oslo og omegn. Maten vi serverer har et internasjonalt preg laget av våre medarbeidere som brenner for matfaget. Ta en uforpliktende prat med oss om hvordan vi kan dekke dine behov for kantine.

Relaterte artikler:

La oss ta en prat

Ta kontakt for en uforpliktende prat. Løvetann har driftet kantiner for bedrifter med mellom 50 til 3000 ansatte i Oslo og omegn siden 1995. Fyll ut skjemaet under eller send en e-post direkte til [email protected]

Kontakt oss
Merete Anfinnsen

Merete Anfinnsen

Daglig leder av Løvetann Kantine AS

Etter flere års erfaring fra ingeniørhøyskole, hotellhøyskole og kantinedrift, stiftet Merete Anfinnsen sitt eget selskap.

Løvetann så dagens lys i 1995, da Merete tok med seg alle sine erfaringer om hvordan ting burde gjøres og hva man skulle unngå å gjøre.

Nå er det snart 30 år siden Løvetann ble en realitet, og bedriften har i dag 20 fornøyde ansatte og i snitt under to prosent sykefravær.

Løvetann drifter cirka 12 kantiner i Oslo & omegn.