3 enkle og sunne retter på hjemmekontoret

Regler og restriksjoner er i stadig endring på grunn av Covid 19-viruset. Mange bedrifter har i denne vanskelige tiden forsøkt å tilpasse seg ved å ha ordninger hvor halvparten av de ansatte er på kontoret den ene uken og halvparten den andre uken. Noen har også valgt å oppfordre til at flest mulig har hjemmekontor dersom det er mulig.

Da er det nok mange som savner en kantine å slappe av i. Bare å sette seg ned og nyte en deilig varm og sunn lunsj med kollegaer. Heldigvis er det fullt mulig å lage sunne og gode retter hjemme på kort tid. Løvetann ønsker å bidra til å inspirere dere til å lage en sunn lunsj hjemme også, selv om dere ikke kan benytte dere av vår kantine.

Grønnsakssuppe med Spinat

Foto: Rema 1000

Dette er en suppe som varmer på kalde høst- og vinterdager! Masse deilige grønnsaker som smaker godt i kombinasjon. Denne er en klassiker i vår kantine og er enkel å lage hjemme.

Ingredienser
3 stkGulrot
1 poseBladspinat
1 stkLøk
200 gKålrot
200 gSellerirot
1 ssHvitvinseddik
2 ssOlivenolje
2 feddHvitløk
1 klypeKajennepepper
10 dlGrønnsaksbuljong

Slik gjør du

  1. Skjær opp løk, hvitløk, gulrot, kålrot og sellerirot i små biter
  2. Sett pannen på høy varme og fres alle grønnsakene i litt olje. Du kan ta i bittelitt hvitløkseddik.
  3. Hell i varm buljong og deretter la alt småkoke til grønnsakene er møre.
  4. Ta først ut halvparten av grønnsakene og legg de til side. 
  5. Finn fram en stavmikser som du kjører gjennom suppen med til den er smidig.
  6. Smak til med kajennepepper før du tilsetter grønnsakene tilbake i suppen.
  7. Servér

Urtebakt torsk

Foto: Rema 1000

Hva med å lage en sunn lunsj med litt fersk torsk? Det er lett å lage å smaker utrolig godt med litt friske urter, hvitløk, chili og koriander.

Ingredienser
1 stkRød chili
1 potteKoriander
1 stkLøk
1 stkLime
3 stkTomat
1 pakkeTorskeloin 500 g frossen Godehav
1 stkVårløk
3 dlMiddagsris
6 ssSolsikkeolje
2 feddHvitløk
3 ssGriljermel
1 tsSesamolje

Slik gjør du

  1. Tin opp torsken hvis den har vært fryst. Og i mellomtiden kan du sette ovnen på 200 grader.
  2. Kok opp ris
  3. Lag topping: Hakk opp halvparten av chili, hvitløk, koriander, og bland inn med 5/6 av solsikkeoljen, sesamolje, griljermel, salt og pepper.
  4. Fordel så denne toppingen over torsken som er stykket opp.
  5. Sett torsken i ovnen i ca 10 minutter på 200 grader (forvarmet ovn).
  6. Lag salsa: Hakk opp tomater og løk som du blandet med finhakket chili. Fres dette sammen med resten av solsikkeoljen til mesteparten av væsken fordamper. Bland inn finhakket vårløk. Smak til med salt og pepper i tillegg til lime. Helt til slutt dryss over koriander.
  7. Legg til ris og salsa på tallerken sammen med torsken og servér.

Bondeomelett med chorizo

Foto: Rema 1000

Her får du i både pose og sekk med smak av både Spania og Norge. Prøv en deilig bondeomelett med chorizo.

Ingredienser
120 gChorizo pølse
200 gPoteter
1 stkPurre
1 stkLøk
1 dlHelmelk
8 stkEgg
2 ssSmør

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen på 170 grader.
  2. Skjær potetene i skiver og kok dem møre i vann med et par klyper salt.
  3. Skjør opp chorizo i skiver og sprøstek dem på høy varme.
  4. Ha i smør og legg til de kokte potetskivene sammen med finhakket løk. Stek til alt er gyllent før du tilsetter vasket og finhakket purre.
  5. Pisk sammen egg og melk og med litt salt og pepper.
  6. Hell eggerøren over i den varme pannen. Bland alt godt sammen og stek det i cirka ett minutt.
  7. Sett hele pannen i stekeovnen og la den steke der i cirka 5 minutter.
  8. Servér med nykvernet pepper.

Løvetann – 30 års erfaring med kantinedrift

Virket noe av dette fristende? Løvetann er opptatt av å servere sunn, variert og hjemmelaget mat i våre kantiner. Vi leverer kantinedrift i hele Oslo og omegn. Maten vi serverer har et internasjonalt preg laget av våre medarbeidere som brenner for matfaget. Ta en uforpliktende prat med oss om hvordan vi kan dekke dine behov for din kantine.

Relaterte artikler:

La oss ta en prat

Ta kontakt for en uforpliktende prat. Løvetann har driftet kantiner for bedrifter med mellom 50 til 3000 ansatte i Oslo og omegn siden 1995. Fyll ut skjemaet under eller send en e-post direkte til [email protected]

Kontakt oss
Merete Anfinnsen

Merete Anfinnsen

Daglig leder av Løvetann Kantine AS

Etter flere års erfaring fra ingeniørhøyskole, hotellhøyskole og kantinedrift, stiftet Merete Anfinnsen sitt eget selskap.

Løvetann så dagens lys i 1995, da Merete tok med seg alle sine erfaringer om hvordan ting burde gjøres og hva man skulle unngå å gjøre.

Nå er det snart 30 år siden Løvetann ble en realitet, og bedriften har i dag 20 fornøyde ansatte og i snitt under to prosent sykefravær.

Løvetann drifter cirka 12 kantiner i Oslo & omegn.