Vi i Løvetann kantinedrift synes at hjemmelaget mat smaker best, og derfor lager vi det aller meste helt fra bunnen av i våre kjøkken. Også er det klart at man skal spise sunt og variert, og det er vi i Løvetann kantinedrift også veldig opptatt av. Men så må man selvfølgelig ha noe å se frem til, og det er kanskje fredagene for de aller fleste. Da er det snart helg og man kan slappe av eller gjøre andre ting man har lyst til. Men før man kommer så langt så skal jo ukens siste måltid i kantina nytes, og da bør jo vaflene være tilstede. Det har man på en måte også fortjent, og det har nærmest blitt en tradisjon i Norge at det skal serveres vafler i kantina hver fredag.
Vi i Løvetann kantinedrift har vår egen oppskrift som vi vet alle elsker. Og her tenkte vi at vi skulle dele den med dere i tilfelle du skulle få lyst til å lage vafler hjemme. Kanskje gikk du glipp av fredagsvaflene sist fordi du var i et møte? 😉
Verdens beste vafler fra Løvetann kantinedrift
Ingredienser
- 1 dl sukker
- 2 stk egg
- 4 dl melk
- 1 dl smeltet smør
- 4 dl siktet hvetemel
- 1 ts kardemomme
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte
- Start med å smelte smøret i en liten gryte eller i mikrobølgeovnen.
- Deretter visper du egg og sukker sammen.
- Tilsett smøret og melken og visp det sammen.
- Tilsett litt og litt hvetemel mens du visper så det ikke klumper seg.
- Tilsett kardemomme, bakepulver og vaniljesukker.
- Visp til røren er jevn og helt uten klumper.
- Varm opp vaffelhjernet og la røren stå og hvile seg litt.
- Spray formfett på vaffeljernet eller bruk smør.
- Stek vaflene til de er faste og gyllenbrune.
- Topp vaflene med rømme og jordbær.
Vi i Løvetann kantinedrift ønsker deg lykke til med vaffelstekingen!