Warunee

«SAW-WAD-DEE-KHA»

Jeg heter Warunee, kommer fra Thailand og har jobbet i Løvetann siden 2012.

Jeg er gift og har to flotte barn.

I Thailand jobbet jeg på 8 måneder på en fransk restaurant og 12 år i vår famoliledrevede thairestaurant. Jeg har vært på opplæring hos en av Løvetanns beste medarbeidere, Wilai, og virkelig fått utviklet meg.

Jeg er veldig glad i å lage mat, og en av mine favoritter er Laab Moo – du finner oppskriften under her.

 

«DEW-POP-KHAN-MEI»

LAAB MOO – svinekjøtt med chili og mynte

300 gram renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
2 dl vann
3 ss fiskesaus (asiatisk)
1 ss grovt chilipulver
3 ss finhakket sjalottløk
1 stk vårløk (evt 3 thai-vårløk)
3 ss thaimynte eller vanlig mynte (2 ss i retten, 1 ss som pynt)
2 ss lime- eller sitronsaft
100 gram isbergsalat
100 gram lange thaibønner

Risen stekes i tørr panne til den er lysebrun. Finmales deretter i en morter.
Del svinekjøttet i små terninger, og kok det i vann i 3-5 minutter.
Ha i fiskesaus og chili, bland sammen og trekk pannen til siden.
Bland inn mynte, sjalottløk, vårløk og malt ris. Ha i lime- eller sitronsaft.
Anrettes på tallerken, pyntes med resten av mynten og serveres med ris og salat med rå lange thaibønner.