Hvorfor du skal velge en sunn lunsjpause på jobb

Løvetann-lunsj-kantine

Studier og forskning viser at det kan være lurt å prioritere en real lunsjpause på jobb. Dagens samfunn krever stadig mer av arbeidstakere og tidsfrister er en kjent sak på de fleste arbeidsplasser.

Det å ta seg tid til en god og ikke minst sunn lunsj har mange fordeler. Kollegialt, helsemessig og for produktiviteten behøver vi alle en liten pause i løpet av arbeidsdagen. Dette viser forskning om hva en sunn lunsjpause gjør for arbeidstakere og miljøet på en arbeidsplass.

  1. Du blir bedre kjent med dine kollegaer, og det igjen skaper et godt arbeidsmiljø. E-poster og sms får en pause, og man får en annen type kontakt.
  2. Du blir mer produktiv, og mett slik at ettermiddagstrettheten uteblir. Akkurat dette med den velkjente ettermiddagstrettheten krever at du har spist en velbalansert lunsj som er laget av gode råvarer, og ingen lettvint løsning i forbifarten.
  3. Du forbedrer konsentrasjonen og holder motivasjonen oppe. En studie gjort ved universitetet i Bristol slo fast at arbeidere som tok seg tid til 30 minutter med en god lunsj var 40 % mer motivert enn de som ble ved kontorpulten sin, samt at de hadde 20 % bedre konsentrasjon enn de som ikke tok en matpause.
  4. Forskning viser også at de som velger en god lunsjpause velger ofte sunnere alternativ når det kommer til valg av mat. De har ofte en bedre helse enn de som ikke prioriterer dette like høyt.
  5. Ved å gå til kantinen får man strukket på bena, kanskje litt frisk luft og sammen med en god og sunn lunsj gir dette en vinn, vinn situasjon i helsesammenheng.

Med Løvetann som en personlig kantinedriver vil disse verdiene bli i varetatt. Sunn lunsj med friske råvarer og nydelige retter laget fra bunnen av kan en ikke forvente noe annet en hverdagsglede på jobb.

Som ordtaket sier: «Uten mat og drikke duger helten ikke.»

 

Del denne posten

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

Få tilbud på drift av kantine

Har du en bedrift med 50 - 3000 ansatte? La oss ta en hyggelig kantineprat, og vi sender deg gjerne et uforpliktende tilbud.