Varm lunsj på jobben

Løvetann leverer varm lunsj på jobben med spennende smaker fra hele verden


Hva med Tom Kha Gai fra Thailand eller Paella fra Spania? Vi har mange spennende retter som kan tilberedes hver eneste dag.

Varm lunsj på jobben – laget av ferske råvarer og dedikerte ansatte som lager mat med kjærlighet

 
Er du nysgjerrig på noen av rettene vi lager i våre kantiner, eller ønsker du rett og slett å prøve deg på disse selv? Vær så god, her har du to supre oppskrifter:

TOM KHA GAI

  • 500 ml kokosmelk
  • 250 g kyllingkjøtt
  • 500 ml kyllingkraft/ -buljong
  • 1 stilk sitrongress
  • 1 ss finhakket galangal
  • 3 blader kaffirlime som rives
  • 2 båter hvitløk, knust i morter
  • 1 ts salt
  • ¼ ts malt pepper
  • 250 g sopp, gjerne aromasopp
  • 3 ss fiskesaus
  • 3 ss limesaft
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 stk vårløk, finhakket
  • 1 skudd friske korianderblader, finhakket
  • 2 stk chili

Tom kha gai

Fremgangsmåte

Kutt sitrongress i 5 cm lengder og knus det deretter i morter.

Ha 250 ml kokosmelk og kyllingen i en stor panne. Kok opp med svak varme. Ha i sitongress, galangal, kaffir lime, hvitløk, sukker, salt og pepper. Kok opp på nytt. Reduser deretter varmen til svak i ca. 15 min (til kyllingen er kokt). Rør forsiktig.
Legg til sopp. Kok i 5 min. til. Ha i resten av kokosmelk. Rør om.

Til slutt puttes resten av ingridiensene oppi; fiske saus, limesaft, vårløk, koriander og chilli og la småkoke i 5 minutter.
Serveres varm.

Tips:
Får du ikke tak i galangal, bruk ingefær. Erstatning for kaffirlimeblader får du ved å finrive skallet av en lime.

Spansk paella

    • 1 stk kylling (ca. 1000 g)
    • 2 stk løk
    • 3 båt hvitløk
    • 1 stk rød paprika
    • 1 stk grønn paprika
    • 1 1/2 dl olivenolje
    • 2 ts salt
    • ca. 1 ts pepper
    • 1/2 l risottoris
    • 1/2 g safran eller litt gurkemeie
    • ca. 1 l hønsebuljong
    • ca. 2 dl tørr hvitvin (kan sløyfes)
    • ca. 12 stk friske blåskjell
    • 10 stk scampi
    • 1/2 kg reker
    • 4 stk kreps
    • ca. 10 stilk frisk timian
    • 1 stk sitron

Paella

Fremgangsmåte:

1. Del kyllingen i 8 biter. Hakk løk, press hvitløk og skjær paprika i strimler. Skrell scampiene. Rens de fleste rekene, men legg av noen hele reker og kreps til pynt.

2. Varm olje i en vid panne. Brun kyllingbitene og krydre med salt og pepper. Ta dem opp.

3. Fres løk, hvitløk og paprika. Ta det opp. Fres ris i resten av oljen. Ha i safran (gurkemeie), buljong og hvitvin. Småkok ris og kylling ca. 20 minutter.

4. Damp blåskjell i ca. 5 minutter til de åpner seg. Stek scampiene i litt olje til de får en fin, rosa farge.
Legg alt pent oppå risen og server på store, varme tallerkener. Pynt med frisk timian og sitron.