Wiraporn

“SAW-WAD-DEE-KHA”

Jeg heter Wiraporn og kommer fra Thailand. Jeg har jobbet i Løvetann siden 2010.

Da jeg kom til Norge syns jeg det var veldig kaldt her, men nå har jeg blitt vant til både norsk språk og kalde vintre. Jeg er veldig glad i å lage mat, og det thailandske kjøkken har et vell av krydder som gjør maten spennende og ekstra smakfull.
I tillegg er det sunt.

Å jobbe sammen med noen er en stor fordel. Ayfer og jeg lærer mye av hverandre
og utveksler kunnskap som gjestene har stor glede av.

– og så er det så hyggelig å jobbe sammen!

“DEW-POP-KHAN-MEI”

 

Phat thai

2 stk kyllingfilet i strimler
1/2 dl soyaolje
1 båt hakket hvitløk
4 stk vårløk
100 g reker/scampi
1 dl bønnespirer
4 stk egg
250 g risnudler
2 1/2 dl vann
hønsebuljong
1 ts chilipasta
2 ss ketchup
2 ss soyasaus
fersk koriander

Surr kyllingstrimlene i olje. Tilsett hvitløk, vårløk, reker og spirer.
Pisk eggene lett og rør dem i retten.
Tilsett kokte risnudler og buljong, ketchup, chilipasta og soyasaus. Smak til med salt og pepper.
Pynt med rikelig fersk koriander.

Server eventuelt med hakkede peanøtter og sitronbåter til.