Samniang

«SA WAD DEE KHA»

Jeg heter Samniang, men kalles Kratin, blant venner. Jeg prøver å være glad og smilende hele tiden – for da går alt så mye bedre.

Jeg er fra Thailand, mine foreldre og familie er fattige bønder og jeg vokste opp på en gård. Der lærte jeg tidlig om planter, frukt og grønnsaker. Siden jeg var 16 år gammel begynte jeg å jobbe på restauranter i Bangkok, som kokk og servitør – og senere restaurant manager, og jeg ble veldig inspirert av skjønnheten i det thailandske kjøkken.

Jeg har jobbet i Løvetann siden 2007 og har utpreget sans for detaljer og omtanke for gjestene.

Jeg – elsker å lage mat og har en voksende tørst etter å lære mer 😀

«PHOP GAN MAY»

 

Scampisuppe

1 l kyllingkraft
1 kg scampi
1 sitrongress
100 g ingefær, skrelt og finhakket
skall fra 1 appelsin (kun det gule, ikke hvitt skall)
6 fedd hvitløk, skrelt og finhakket
2 bokser kokosmelk
saften av 2 lime
fish sauce
2 ss grønn currypaste (eventuelt tom yampaste eller 2 ts chilipaste)
1 gulrot
3 vårløk
200 g sjampinjong
1 bunt koriander

Fres opp hvitløk, ingefær og sitrongress i litt olje.
Tilsett kyllingkraften og kok opp. Tilsett appelsinskall og currypaste og kok i 10 min.
Tilsett deretter kokosmelken og jevn til ønsket konsistens, under omrøring med maizena utrørt i litt vann.
Juster smaken med fiskesaus, limesaft, og evt mer chilipaste.
Kutt vårløk, gulrot og champignon i biter og fres i olje.
Stek scampi i litt olje og bland med grønnsakene.
Bland inn finhakket koriander.
Server rykende varm suppe med scampi og grønnsaker.

Velbekomme!