Nutjaree

“SA WAD DEE KHA”

Jeg heter Nutjaree og kommer fra Thailand. Jeg har bodd i Norge siden 2000,
er gift og har to barn. I Løvetann har jobbet som vikar siden 2012, og nå
når ungene begynner å bli større er jeg snart klar for å jobbe hver dag.

Kantinejobb passer veldig godt for meg fordi jeg elsker å lage mat og se
at mine gjester er glade og fornøyde.

Jeg liker aller best å lage thai-mat, særlig thailandsk kyllingsuppe, Thom Ka Gai.

“PHOP GAN MAY”

 

Tom Kha Gai (4 personer)

1,5 l vann
3 stk terninger kyllingbuljong
1 lime (saft + skall)
150 – 200g fersk ingefær (eller aller helst Galangarot)
1 bunt vårløk
Fersk koriander (halvparten som garnityr)
3 stk kyllingfilet / 1 grillet kylling
1 rød chili
2 fedd hvitløk
2 bokser kokosmelk
Vårløk hakket
2 stilker sitrongress
3 cherrytomater
1/2 rød løk

Dersom du bruker kyllingfilet, begynner du med å skjære denne opp i terninger/strimler (slik at de er spiselige med suppeskje). Rasp skallet av en lime, og legg til side. Legg kyllingfiletene i en dyptallerken, og klem over saften fra en lime. La dette marinere mens du gjør følgende:

Ha buljongterningene opp i vannet og varm opp på middels varme, mens du gjør klar resten av ingrediensene (rør innimellom). Begynn med ingefær. Finhakk halvparten, mens du rasper resten opp i gryta. Finhakk, eller press hvitløk. Del chili på langs, og skrap knivbladet langs innsiden av hver halvdel slik at frøene og strengen i midten kommer av. Finhakk chilien. Skjær vårløk i små ringer, og tomaten i små biter. Skjær rød løk i små biter. Ha alle ingredisenene du nå har forberedt, samt en halv teskje karripulver opp i kyllingkraften og kok opp. La koke i 2 minutter.

Tilsett kokosmelk, kylling, raspet limeskall og halvparten av korianderen. La koke i 5-6 minutter.

Ha resten av den finhakkete korianderen i en skål, og strø litt over hver tallerken. Servér gjerne med hvitløksbrød til.