Nina

«NAGADEF LØVETANN»

Jeg heter Nina og kommer fra Senegal, West Afrika – hovedstaden Dakar.

Jeg begynte i Løvetann i 2013, og jeg trives veldig godt.
Før det jobbet jeg på kjøkkenet på Rikshospitalet og Grefsenhjemmet sykehjem.

Jeg har fagbrev som institusjonskokk, og kan mye om dietmat og spesielle matbehov.

Det jeg liker aller best ved jobben min er å gjøre andre mennesker glade.
Det er også utfordrene.

«NGNIO YEDOK DIAM»

 

Mafe

1 kg okse eller lammekjøtt
5 ss tomat purrè
3 liten boks hakkede tomater
300 g løk i terning
1 boks peanøt smør
4 stk gulerot
200 kg potet
1/2 kg kål
200 g søtpotet
1 kg ris
2 dl olje

Fres kjøttet i olje til den er brun, tilsett løk, 1 ts hvittløk
Tomat purre og hakkede tomater.
Fres sammen en liten stund.
Ha ca 2, 5 l vann og deretter tilsett oksebulljon, aromat salt og pepper.
Deretter ha i alle grønnsakene men først kål og gulerot siden de tar lengre koketid.
Server med ris.