Nathalia

AAYUBOOWAN

Jeg heter Nathalia Lund. Jeg kommer fra en vakker øy i indiahavet som heter SRI LANKA.
Jeg var elev på en katolsk pikeskole. Deretter tok jeg økonomiutdanning på videregående.
Har jobbet i tre år i Singapore. Der lærte jeg mye om indonesisk, malaysisk, kinesisk matlaging.
Deretter bodde jeg i to år i Danmark før jeg reisete til Norge.
Jeg har deltidsjobb som hjelpepleier.
Jeg begynte hos Løvetann i mars 2014. Trives veldig bra og jobber med glede.
Føler meg heldig som får jobbe med forskjellige folk.
Dette gjør at jeg får lære å lage flere typer mat.
Gjennom mitt arbeide i Løvetann, får jeg også stor kunnskap om hvordan man kan føre en liten bedrift slik som ”Take away food, liten restaurant, kantine osv”
Siden jeg jobber som vikar i Løvetann, så jobber jeg rundt i forskjellige kantiner, noe jeg føler jeg lærer mye av.
Kjekkeste i denne jobben er når gjestene får smake på mye forskjellige mat hver dag.

Når de sier: ” mange tusen takk for nydelig mat” med et godt smil.
Da er jeg meget HAPPY.

STHUTIY
SINHALA ACHCHAARU ( tradisjonell srilankisk appetizer)
små rød løk
lys grønne chilipeper
små grønne chili
grønn papaya ( skrelt og tynne skiver)
gulrot
aspargesbønner
alle disse du VARME OPP i eddik og litt salt og guakemeie.
Viktig at ikke kokke de helt til bli myk. Kjøle ned.

3,4 knust hvitløksfedd
sterk sennep grovmalt
kanel, ca 5cm
svart peper grovmalt
5,6 hel cardemomme
5,6 hel nellik

Alle disse ingrediensenr må du ta med for din smak. Bland de i første ingredienser når de er helt nedkjølt, ha i mer salt og eddik for at picklen smaker godt.
Salt, eddik og sennep er de viktigste krydder her.
Balanna Rasaida Kiyala