Merete

“HJERTELIG VELKOMMEN TIL LØVETANN”

Jeg heter Merete og er stasminister i Løvetann og Mentalverksted. Det er til tider travelt, men med fantastiske medarbeidere går det som smurt.
Deres engasjement og dedikasjon til jobben slutter aldri å overraske meg. Jammen har vi vært heldige, både med medarbeidere og kunder 🙂

Jeg er født i Stavanger og delvis oppvokst der og i Tanzania i øst Afrika. Nitten år gammel flyttet jeg til Oslo, for å søke lykken. Jeg har realartium, fagbrev,
ing. høyskole, handelsbrev og hotellhøgskole samt mye praktisk erfaring.

Det viktigste har jeg lært i livets skole – ikke på forelesninger.
Jeg har stor tro på sunn fornuft, klare mål, magefølelse og medmenneskelighet.
Tro kan flytte fjell.

Hummus

100 g tørkede kikerter
vann
2 ts natron
50 g tahini
1 cl sitronsaft
hvitløk
salt/pepper
virgine olivenolje
paprikapulver

Ha kikertene i en skål, hell vann over og tilsett en teskje natron.
La det ligge en del timer, helst over natten.
Hell vannet av kikertene, og ha dem over i en gryte. Fyll på vann, samt et teskje natron.
La det småkoke til kikertene er myke. (1-2 timer) Sil kikertene, ta vare på vannet.

Ha kikerter i en kjøkkenmaskin sammen med resten av ingrediensene, et par minutter,
til du har en jevn masse. Spe på med noe kokevann og kjør igjen.
Hummusen skal være myk, men ikke miste fasongen.

Hell over virgin oliven olje og et dryss paprikapulver.

Server hummusen varm eller kald. Den er enormt anvendelig, og passer blant annet til middagsretter som for eksempel falafel, som tilbehør til småretter, som dip eller breadspread.