Marta

«SERDECZNIE ZAPRASZAM»

Jeg heter Marta og kommer fra Polen. Jeg begynte å jobbe deltid i Løvetann i 2010, parallelt med studier i Hoteladministrasjon og norsk. I dag bestyrer jeg kantinen på Electrolux alene. Jeg liker min plass – og jeg elsker å jobbe i Electrolux, fordi mine gjester er veldig takknemlige og hyggelige.

Hver dag serverer jeg hjemmelagede salater, og hjemmelaget varm mat 2 dager i uka. Jeg liker å lage mat og jeg elsker å ha folk rundt meg. Jeg trives også med å lage litt polsk og asiatisk mat, fordi nordmenn liker a prøve nye spennende smaker.

Jeg har inntrykk av at nordmenn er opptatt av sunt kosthold – derfor legger jeg stor vekt på å bruke mye friske grønnsakker og lite fett.

Mennesker må leve sunt for å bevare godt humør og helse!

«POZDRAWIAM»

 

Kyllinggryte fra Kamerun

Kjenn den deilige smaken av kylling i en blanding av karri, kokos, mango, ananas og rosiner!

5 stk kyllingfilet
1 stk løk
2 ss olje
ca.2 ss karri
1 tss salt
1/2 stk kokosnøtt
ca. 1 1/2 dl vann
1/2 stk frisk ananas
1 stk mango
1/2 dl rosiner

 

Skjær kyllingfileter i 2 cm store biter. Finhakk løk.
Varm opp olje til middels varme i en gryte. Fres løk og krydder i 2 minuter.
Legg i kjøttet og la det bli jevnt hvitt. Tilsett vann og kokosmelk.
Ta ut kokoskjøttet av kokosnøtten. Fjern det brune og skjær i strimler med
en potetskeller. Ta av skallet på ananas og mango og skjær kjøttet i strimler.
Ha frukten i gryten sammen med rosiner. Jevn eventuelt med litt maisenna.
Kok opp og la alt bli varmt.
Server kyllinggryten med ris.