Maimuna

“KARIBUNI!”

Jeg heter Maimuna og kommer opprinnelig fra Uganda. Har bodd i Norge i 17 år
og trives godt. Jeg elsker å jobbe på kjøkken. Å lage mat gir meg stor inspirasjon.

Jeg liker å lage all slags mat, spesielt sunn mat. Det er gøy å prøve nye ingredienser og forskjellige retter og smaker. Blant mange gode retter, er mine favoritter
kyllingwok med ris, lasagne, fisk i kokosmelk & creme fraichè – med potetmos.

Å Leve ut drømmer gjør livet enklere.

“KWAHERINI”

 

Laks med kokosmelk og creme fraichè

600 g laksefilèt uten skinn
2 ss nøytral olje
1 stk finhakket sjalottløk
2 ts red curry paste
4 dl kokosmelk
2 dl creme fraichè
1,5 ts soyasaus
1 stk rød chili
0,5 ts fishsauce
2,5 dl fiskekraft
1 ts sukker
2 stk vårløk
3 stk limeblader
2 ss frisk koriander
Skjær laksfilèt i terninger.
Varm olje i en stekepanne og brun laksterningene på begge sider og legg dem på et fat.
Legg finhakket sjalottløk i panna og la surre i ca 2 min.
Tilsett red curry paste og kokosmelk, rør hele tiden.
Ha i soyasaus, finhakket rød chili(uten hvite kjerner), fishsauce, fiskekraft og sukker.
Kok opp – tilsett finhakket vårløk og limeblader.
Legg i laksterningene og la trekke i 2-3 min.
Tilsett creme fraichè, dryss over rikelig med finhakket koriander.
Server med potetmos eller ris.
Tips: kokosmelk kan erstattes med matfløte.