Kanchana

“SAWATDEE KHA – YIN DEE TON – RUB KHA”

Jeg heter Kanchana og kommer fra Thailand.

Jeg elsker å jobbe i denne kantina fordi jeg liker så veldig godt å lage mat,
og snakke med mange hyggelige mennesker.

Siden 2008 har jeg jobbet i Løvetann – og har lært mange nye ting.
Jeg trives som plommen i egget!

Det er gøy å kunne lage norsk mat også,
men her i kantina kan jeg ofte lage den maten jeg liker best, nemlig thaimat!

KHOB KHUN KHA – LAEW GUB MA TAN MAI NA KHA”

 

Beef stir fry

400 g biffstrimler (du kan bruke svin eller kylling)
2 ss østerssaus
1/2 vann eller buljong
150 g aspargesbønner
1 rød paprika
100 g sjampinjong
1løk
1rød chili
3 ss olje
1 fedd hvitløk
1 ss soyasaus
1 ts sukker
pepper
10 basilikum blader

Hell østerssaus over kjøttet og mariner i 2-3 minutter.
Del aspargesbønnene i to og kutt paprika, løk og chili like store biter.
Sett en wok eller dyp stekepanne på høy varme og tilsett olje.
Stek kjøttet sammen med finhakket hvitløk mens du rører.
Smak til med soyasaus og sukker.
Ha i grønnsakene og vann.
Smak til med litt pepper rett før servering.
Pynt med basilikum.

Server ris.