Jolanta

“SERDECZNIE ZAPRASZAM”

Jeg heter Jolanta, kommer fra Polen, og har jobbet i Løvetann siden 2011.

Matlaging er en glede for meg og jeg har arbeidet med mat i mange år både i Polen og i Norge. Jeg er opptatt av gode råvarer og at maten smaker godt og ser delikat og lekker ut når den står på bordet.

I Polen var kravet til hygiene svært strengt og dette er en tradisjon jeg har tatt med meg. Jeg er nok en estetiker og prøver å gjøre mine kulinariske mesterverk så appetittvekkende som mulig. Jeg tror gode måltider bringer folk sammen,
og når gjestene er fornøyde har jeg mine beste øyeblikk.

“POZDRAWIAM”

 

Tips til en god saus (i Polen bruker vi den til ribbe)

200 gram tomatpure
1 1/2 ts chillipulver
1 ts ingefær
6 pressede fedd hvitløk
4 ss honning
2 kopper vann
1 kjøttbuljong
1 løk eller purre
Salt og pepper etter smak.

Stek en kilo kjøtt i litt olje til det er brunt, bland ingrediensene med skyen i pannen og la det koke til kjøttet er mørt og gjennomstekt.

Sausen passer også godt til kylling.