Ida Helen

“HEI – OG VARMT VELKØMMIN”

Jeg heter Ida Helen, er fra Aurskog og opprinnelig utdannet advokatsekretær. Ekte matglede førte meg til Løvetann i 2009. Jeg liker godt å eksperimentere på kjøkkenet. Våre sporty gjester setter stor pris på resultatene.

Lunsjen er viktig for folkene som jobber her. Da har de en halv time som blir et positivt avbrekk i jobben, og for oss er det viktig å servere god og næringsrik
mat som gjør mett.

Jeg er veldig glad i både palestinsk og kinesisk mat, og woket svinekjøtt med grønnsaker er favoritten.

Det kjekkeste med jobben min er at gjestene er så fornøyde med maten vi lager, og gir oss positive tilbakemeldinger. Det at vi er flere som jobber sammen, gjør jobben både sosial og hyggelig.

“HÅPER DET SMAKER”

 

Fiskegrateng

3 ss hvetemel
4 dl melk
75 g makaroni
¼ stk purre
1 ts salt
¼ ts malt hvit pepper
400 g torskefilet eller annen kokt, hvit fisk
4 stk  egg
1 dl revet hvitost
½ dl griljermel

Lag en tykk, hvit saus av mel og melk, og avkjøl den noe.

Tilsett kokt makaroni, tynne purreringer og krydder.
Ha i biter med kokt fisk. Både fersk, salt og røkt fisk kan brukes.
Bland én og én eggeplomme inn i sausen. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn.

Hell blandingen over i en godt smurt ildfast form og strø revet ost og strøkavring på toppen.
Stek i stekeovnen ved 200-225 °C i ca. 40 minutter til gratengen har hevet seg og blitt gyllen.

Et par skiver sitron og en kvist dill gjør seg godt til pynt. Server med kokte gulrøtter og nykokte poteter.
Lettrømme er godt som “saus” til.